Publicat de: Bidirliu Sergiu | 13 Iulie 2010

Clubul Columbofil DACIA (porumbei Galateni )

Mai jos avem cateva poze ale d-lui. Torino. Porumbei zburati in concurs in acest an, pui pentru zbor tineret 2010, comentariu, rezultatele concursului de zbor porumbei maturi 2010 si concluzii.

Dacia un club de porumbei de zbor la mare inaltime ,durata ,cu perioade mari de disparitie,mai putin joc . Toate acestea se pot realiza aplicind un regulament de zbor strict pt. toti membrii .
Toti participantii sa zboare in aceeasi zi ,la aceeasi ora ,aceleasi conditii atmosferice , cu vint slab pina la moderat si fara ploaie .Importanti sint arbitrii neutri si observatorii . Este obligatoriu ca porumbeii sa zboare la mare inaltime ,avind perioade de disparitie .De unde au fost lansati(dupa controlul inelelor ) tot acolo ,de sus ,sa aterizeze pina la lasarea intunericului,( verificindu-se din nou inelele porumbeilor lansati) .
In cadrul clubului nostru s-au inscris la concursul de zbor maturi 2010 (obligatoriu cu 3 luni inainte ) 17 concurenti .La finala au participat doar 5 concurenti .Motivele sint diferite , unii nu s-au calificat dupa cele 2 zboruri preliminarii , altii motivat n-au mai putut participa la finala care a fost tot din 2 zboruri .
Realitatea este una .Sa ai un lot intre 5-9 porumbei , sa rezisti la antrenamente , zboruri preliminarii , porumbeii sa fie sanatosi , in forma in ziua concursului este foarte –foarte greu .
Inainte de concursuri trebuie sa ai minimum 20-30 exemplare la zbor , aproximativ egale calitativ pt. a ajunge la final .Mai mult porumbeii trebuie zburati dupa un program fix ,sa urmaresti porumbitele sa nu fie inainte de ouat sau dupa ,sa urmaresti comportamentul fiecarui mascul ,sa combini stolul dupa calitate si felul cum dau din aripi ,sa fie inteligenti ,sa lupte cu conditiile atmosferice neprevazute pe parcursul unei zi de zbor . Antrenamentele sa fie facute in toate conditiile atmosferice . Sa tinem cont ca sint porumbei care zboara la inaltime mare – nu distanta .
Faceti o mica comparatie intre un porumbel care zboara la joasa inaltime 30 minute ,indiferent ca joaca sau nu joaca si un porumbel care zboara (daca joaca e si mai greu ) minimum 5 ore la mare inaltime cu perioade de disparitie . Ce diferenta de efort ,primul fara nici un risc cu ulii si capriciile naturii, iar pt. al doilea orice minut la mare inaltime poate fi fatal . Intrebati-va citi porumbei care zboara la joasa inaltime se pierd la antrenamente si zboruri oficiale si citi porumbei care zboara la mare inaltime nu mai ajung la domiciliu . Va rog sa-i intrebati pe cei care le zboara porumbeii pe deasupra casei citi pierd intr-un an si intrebati-i si pe cei care au porumbei care zboara la mare inaltime cu citi porumbei incep antrenamentele si cu citi ramin la finalul concursurilor . Nimic nu este mai frumos ca atunci cind dupa citeva ore de zbor vezi porumbeii coborind lin , cu stilul de zbor schimbat .
Galatenii adevarati au zburat dintotdeauna citeva ore la mare inaltime( unii numai au zburat altii au si jucat ) , unii solitari ( in general jucatorii ) altii in grup .
Este o rasa pe care trebuie sa o intelegi si sa ai multa rabdare pt. a avea rezultate si satisfactii .
Idealul in aceasta rasa este sa obtii exemplare cu zbor la mare inaltime , joc frumos , durata mare de zbor imbinate cu o frumusete in cadrul rasei .
Diferenta intre un Galatean care zboara mult si unul care zboara citeva minute este la fel ca intre un Voiajor standard si unul de cursa lunga .
Eu ,Chivu , Lixe ,Zamfir , Rosca , avem si zburam exemplare care zboara si joaca.

REZULTATELE CONCURSULUI DE ZBOR MATURI 2010
Faza preliminara ( media timpului pe 2 etape –min. 5 porumbei
)
Bucuresti
1. Piussi Torino 8ore 18 min(6 din 8 porumbei zburati la fiecare etapa ) finalist
2. Zamfir Cristian 5ore 30 min ( 5 din 7 ) finalist
3. Lixandru Andrei 5ore 22min (5din 7) finalist
4. Raiciu Stefan 4ore 45min (5 din 7) un singur zbor
5. Rosca Eugen 3ore 50min (6 din 8 )
Galati
1. Dumitru Vasile 4ore 29 min (5 porumbei zburati ) finalist
2. Ciocan Sorin 4ore 17 min ( 5din 6 )
Bistrita
1.Chivu Eugen 3ore 55 min ( 5 din 7 )
Craiova
1.Rujea Sorin 7ore 52 min (5 di 7 ) finalist
2.Grigorescu Gabi 7ore 28 min (5 din 7 ) finalist
3.Dinca Florin 5ore 25 min (5 din 7 ) finalist
4.Stefanescu Codrin 3ore (5 din 7 )

FAZA FINALA 13.06.2010 -20.06.2010 (media timpului pe 2 etape min 5 porumbei )
1. Piussi Torino 6ore 28 min ( media pe 6 din 8 )
2. Rujea Sorin 4ore 34 min (5 din 7 )
3. Zamfir Cristian 3ore 280min (5 din 7)
4. Lixandru Andrei 2ore 31 min ( 5 din 7 )
5. Grigorescu Gabi 2ore 48 min (5 din 7 ) fara perioade de disparitie

Cel mai bun rezultat la individual pe 2 etape la finala o porumbita –Piussi Torino cu 7ore 18 min .

Mentiuni ,
Din cauza furtunii iscate in seara celei de a 2 a etape preliminare din Bucuresti (ora 19.40 )la Raiciu Stefan nu au coborit 6 porumbei si la Piussi Torino 1 .
La etapa finala din 13.06.2010 au fost temperaturi de peste 40 grade iar la etapa 2din 20.06.2010 a fost o zi capricioasa dupa o noapte cu furtuna si o dimineata ploioasa.

Sursa: http://www.porumbel.net

Anunțuri

Responses

 1. Felicitari participantilor,si nu in ultimul rand “Castigatorului”….persoana la care chiar ma asteptam sa fie locul 1 . 😀
  Aceste persoane nu sunt cu gura mare iarna…..iar vara nu mai zic nimic … (cine stie despre ce e vorba…intelege).

 2. as dori sa iau legatura daca se poate cu domnul lixe daca poate cin sa ma ajute am un mascul d la el din 2008 cu inel personalizat dar nr nu este valabil.

 3. Va salut.as dori si eu sa cumpar 20 de inele de jucatori ,sint din Buc. ma puteti ajuta. multumesc

  • Eu nu am.Dar o sa ma interesez.

 4. domnul fane raiciu e nr 1 in tara sa tineti minte lucru asta cele mai bune pasari de zbor se gasesc la dinsul cu respect frati albu craiova

 5. cine ma poate face sa mi skimb parerea asta sa ma sune la nr 0763566351 sa vb acum 4 ,5 ani l am arbitrat pe domnul torino sincer mie numi plac porumbei care zboara cind vor ei trebuie sa zboare cand vrei tu daca esti columbofil

 6. domnul fane raiciu este nr 1 in bucuresti

  • Fiecare cu parerea lui! Eu unul il „sustin” pe dl Torino,pentru ca sunt multumit de galatenii de la dumnealui.

   Rezultate Finala 2011 porumbei maturi:

   1. PIUSSI Torino: 8 ore si 10 minute (Bucuresti)
   2. ZAMFIR Cristian: 6 ore si 9 minute (Bucuresti)
   3. RUJEA Sorin: 4 ore si 14 minute (Craiova)

   Rezultate la individual la Finala 23 iulie 2011:

   1. ZAMFIR Cristian: 10 ore si 30 minute
   2. PIUSSI Torino: 9 ore si 20 minute
   3. PIUSSI Torino: 8 ore si 10 minute

   Cred ca rezultatele vorbesc.. De fiecare data cand am fost la dansul,si dadea drumul la galateni se inaltau, si se vedeau puncte,intrau si in disparitie.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: